Историја

  • Историја
  • Античка Македонија
  • Хронологија
  • Охритска Архипископија

НА ДЕНЕШЕН ДЕН: Во 2001-ва од подметнати мини кај Љуботенски

На 10 август 2001 година, воено товарно возило на Армијата на Република Македонија, на патот кај месноста Љуботенски бачила во Скопско, нагази на две противтенковски мини. Животот го загубија Томе

НА ДЕНЕШЕН ДЕН: Во Велес е роден Панко Брашнар, прв

На 9 август 1883 година во Велес е роден Панко Брашнаров, македонски национален деец и најстар пратеник на Првото заседание на АСНОМ, прв претседавач на Заседанието и прв потпретседател на

НА ДЕНЕШЕН ДЕН: Албанските терористи во заседа кај Карпалак убија

На денешен ден во 2001 година на патот Скопје – Тетово во близина на селото Групчин кај месноста Карпалак албанските терористи од заседа нападнале конвој на Армијата на Република Македонија,

Историја

НА ДЕНЕШЕН ДЕН: Во 2001-ва од

На 10 август 2001 година, воено

НА ДЕНЕШЕН ДЕН: Во Велес е

На 9 август 1883 година во

НА ДЕНЕШЕН ДЕН: Албанските терористи во

На денешен ден во 2001 година

СВЕДОШТВО ОД 1918-ТА ЗА КРУШЕВСКАТА РЕПУБЛИКА:

Георги Баждаров, соработник на Делчев, во

МАКЕДОНСКА НАЦИЈА: Автор на песната „Кога

Речиси нема кој во Македонија не

Охритска Архипископија

Архиепископ Охридски и Македонски Г.Г. Михаил

МИХАИЛ, архиепископ (Методи Гогов) (Ново Село, Штип, 20. V .

Архиепископ Охридски и Македонски г.г. Гаврил

ГАВРИЛ (световно име Ѓорѓи Милошев) (Скопје, 7. IV 1912 –

Архиепископ Охридски и Македонски г.г. Ангелариј

АНГЕЛАРИЈ (Цветко Крстески) (с. Долнени, Прилепско, 25 III / 7. IV.

Популарни стории

  • Историја
  • Античка Македонија
  • Легенди
  • Хронологија
  • Актуелно

ПРАВО НА ИНТЕЛЕКТУАЛНА СОПСТВЕНОСТ :Материјалите и содржините објавени на порталот, со исклучок на рекламните и преземените содржини, се во интелектуална сопственост на издавачот и смеете да ги користите само за лични, некомерцијални потреби. Со користење на порталот поднесувате сопствена одговорност за почитување на авторските и сродните права кои се однесуваат на овие содржини.

НЕ Е ДОЗВОЛЕНО: копирање, преземање, менување, адаптација или било какво друго користење на содржините објавени од Моeмени без претходно писмено одобрување од сопственикот на правата.