Како изгледаше Скопје пред земјотресот, а како изгледа денес?

Повозрасните македонски граѓани сигурно се сеќаваат на Скопје пред земјотресот, но и на изгледот на градот до почетокот новиот век…

Поради ова е важно да се мијат рацете – Погледнете што му прави сапунот на коронавирусот

Советот што сите постојано го слушаме, но мора да го практикуваме овој период е честото миење раце со сапун и…

Шокантен настап на рускиот патријарх – бугарскиот претседател доби руска лекција во својот кабинет

Рускиот патријарх Кирил без никакви дипломатски ракавици му соопштил на бугарскиот претседател Румен Радев, и тоа во неговиот кабинет во…

Зафатенен родител !!!

Родителот си нашол механизам да е со детето ама и да е дом.

Лазар Поп Трајков – Зошто плачиш, зошто жалиш

Зошто плачиш, зошто жалиш Зошто плачиш, зошто жалиш,ти, високи Лисич?Одговара жаловитотој високи Лисич:„Јас ќе плача и ќе жала,дур до век…

Ја мишките

За Македонија се работи – Солунските Атентатори

Мајчице, сакавме само едно, да бидеме твои добри синови. Ако не успеавме, прости! ЌЕ ДОЈДАТ ЕДЕН ДЕН ПОДОБРИ ОД НАС…

Кристина Димовска – Македонско девојче

Кристина Димовска – Македонско девојче

Машина за влез во ЕУ

К-15 пред време знаеле што ќе се случува со приемот на Македонија во ЕУ..

Кој ќе го слушне ова момче како пее, за момент ќе почуствувате дека Тоше е жив.

Дванаесет празни години без нашиот Тоше. Помина точно толку време од оној кобен 16 октомври, кога во сообраќајна несреќа кај…