Скопје пред и по земјотресот: Бараките во Жданец, Пржино, Шутка- град без згради, поликлиниката Букурешт… емоции еден тон

Утре се одбележуваат 57 години од еден од најцрните денови кои го памети главниот град Скопје. Асоцијација за сите скопјани,…

Еврејското маало Ул,,Маршал Тито”

Истолната граница на еврејското маало Ул,,Маршал Тито”

Македонка сликана во Скопје – 1940 година

Македонка сликана во Скопје – 1940 година – прекрасна носија и позадина од Скопје

Крангова палата

Денешна улица Македонија , десно “Крангова палата “.

Фотографии од трката за Скопје што се одржувала во повоено Скопје

Фотографии од трката за Скопје што се одржувала во повоено Скопје се до крај на 70-те год.

Градски автобус, дупла хармоника

Градски автобус, дупла хармоника

Модата секогаш била одлика на скопскиот шарм

Уште Евлија Челебија рекол дека скопјаните имаат широка душа, а нивните срца се задоени со љубов. Многу подоцна, кога славниот…

Единственото Летното кино „Парк“ замина во легендите

Познатото летно кино „Парк“ веќе не постои. Објектот е урнат поради изградбата на новиот забавен лунапарк, кој веќе долго време…

Старо Скопје на разгледница

Старо Скопје ОЛД на разгледница