Убавината на Букурешт во неколку слики

Букурешт е културна, идустриска и финансиска престолнина на Романија. Воедно е и најголемиот град во Романија, сместен на југоистокот на…

Најубавите места во Софија не се шопинг центрите

Посетете го главниот град од соседството и овој пат истражете ги вистинските негови убавини. Во престолнината на Бугарија доминира сива…

Париз, Франција

Кога станува збор за Париз одма асоцијацира за добра чоколадна кроасана со кафе, опуштеност по цел ден шетајќи на бреговите…

Браната Вача – Бугарија

Прекрасна фотографија од Браната Вача – која се наога во јужна Бугарија , регионот на Родопите покрај реката Вача, на…