Скопје пред и по земјотресот: Бараките во Жданец, Пржино, Шутка- град без згради, поликлиниката Букурешт… емоции еден тон

Утре се одбележуваат 57 години од еден од најцрните денови кои го памети главниот град Скопје. Асоцијација за сите скопјани,…

Убавината на Букурешт во неколку слики

Букурешт е културна, идустриска и финансиска престолнина на Романија. Воедно е и најголемиот град во Романија, сместен на југоистокот на…

Еврејското маало Ул,,Маршал Тито”

Истолната граница на еврејското маало Ул,,Маршал Тито”

Најубавите места во Софија не се шопинг центрите

Посетете го главниот град од соседството и овој пат истражете ги вистинските негови убавини. Во престолнината на Бугарија доминира сива…

Градот под Марковите Кули – Прилеп

Градот кој се наоѓа под Марковите Кули уште е познат и како градот на тутунот. Миризбата на тутунот потсетува на…

Македонка сликана во Скопје – 1940 година

Македонка сликана во Скопје – 1940 година – прекрасна носија и позадина од Скопје

Крангова палата

Денешна улица Македонија , десно “Крангова палата “.

Фотографии од трката за Скопје што се одржувала во повоено Скопје

Фотографии од трката за Скопје што се одржувала во повоено Скопје се до крај на 70-те год.