Connect with us

АНТИЧКА МАКЕДОНИЈА

Битка кај Пидна, 168 п.н.е.

Битката кај Пидна се одиграла во 168 п.н.е. помеѓу Македонците и Римјаните, на и околу полињата на модерниот град Катерини. Тоа...

More Posts

Останати вести

Најнови вести