Вести

ШОКАНТНО ОКТРИТИЕ! Научно докажано: Македонците се првите луѓе во Европа

Published

on

Македонците се првите луѓе во Европа и сите европските народи имаат потекло од Македонците!!! Според направените генетски тестови на скелетите на античките Македонци од Егејска Македонија, овие скелети на антички Македонци се првите луѓе во Европа и се предци на европските народи, а денешните Грци немаат никаква генетска врска со скелетите!

Но НЕКОЈ од Македонија намерно го саботирал истражувањето за ниту еден научник-Македонец да не учествува во оваа истражување, со што во научниот труд не е наведено дека се земени скелети од Македонци, туку наместо тоа пишува “северна грција”.

Со неучеството на македонски научнити намерно во PCA анализите не се вклучен Македонците, со што е изгебнато директното спомнување и потврда дека Македонците се првиот народ во Европа!

Грчките членови Christina Papageorgopoulou и нејзините колеги од Универзитетот Аристотел го искористиле отсуството на македонските научници за да ги погрчат античко-Македонските гробници, па дури влијаеле Македонија да биде означена под таканаречената референца!

Но сепак истражувањето покажало дека Грците немаат НИКАКВА врска со Македонските гробници и тие се обични доселеници! А што друго може да се очекува од тие доселеници – православни Турци измешани со секакви племиња од блискиот исток!

Advertisement


Грците се плашат дека ако со генетски тестови се потврди дека НИЕ ДЕНЕШНИТЕ МАКЕДОНЦИ СМЕ ВИСТИНСКИТЕ ПОТОМЦИ НА АНТИЧКИТЕ МАКЕДОНЦИ И СИТЕ ГРОБОВИ ТАМУ СЕ ГРОБОВИ НА НАШИТЕ ПРЕДЦИ, ТОГАШ ТИЕ НЕ ЌЕ МОЖАТ ДА ЈА ОПРАВДААТ ОКУПАЦИЈАТА НА ЕГЕЈСКА МАКЕДОНИЈА И ЕДЕН ДЕН ЌЕ СЕ ВРАТИ ТОА ШТО Е НАШЕ!!!

ПС. Еден од предводниците на оваа истражувачите е генетичарот Марк Томас, кој е познат по тоа што во 2002 почна истражување за да го докаже Македонското потекло на Хунзите и Калашите! Според наши сознанија, веќе една година има континуиран обид да се заврши истражувањето во соработка со научници од Македонија, но личности од Македонија намерно го кочат истражувањето.

Проблемот е што доколку се потврди дека ние сме вистински потомци на античките Македонци, тогаш ќе паднат во вода сите лаги за некое си словенско (југословенско) потекло и тоа ќе биде крај за големосрпските интереси!

Исто така, истражувањето се саботира бидејќи некој во Македонија се секирал што ќе кажела Грција и ЕУ, па затоа забранил истражување врз античка Македонија и особено во никој случај НЕ СМЕЕ да се вршат генетски истражувања врз античко-Македонската кралска династија Аргеадите!!!

И во турското ропство имало повеќе слобода отколку сега!

Advertisement


http://biorxiv.org/…/early/2015/11/25/032763.full.pdf

7 Comments

 1. Andronik Makedonski

  01/07/2022 at 7:58 pm

  Вистината излегува на виделина,на лагата и се кратки нозете. Има докази дека АНТИЧКИТЕ МАКЕДОНЦИ се СЛОВЕНИ и дека СЛОВЕНИТЕ , односно МАКЕДОНЦИТЕ се автохтоно население на Балканот. И СТРАБО (антички географ) пишува дека Словените ( Македонците) живееле еден до друг со Тракијците но биле различни народи. Страбо за ова е цитиран од 16 век Италјански писател, историчар MAVRO ORBINI во неговата книга ” ЦАРСТВО НА СЛОВЕНИТЕ” која е на Латински јазик. Max Dimon во својата книга “Неуништиви Евреи” или ” Indestructible Jews” вели,цитирам : ” АЛЕКСАНДАР ВЕЛИКИ , СЛОВЕНОТ КОЈ ГО ОСВОИ ЦЕЛИОТ СВЕТ “. Има и многу други докази , од археолошки, до лингвистички, па до историски.

 2. Anonymous

  26/07/2022 at 12:42 pm

  Tovhno taa e vistinata za nashata Makedonij

 3. Mile Kostadinov keres

  12/09/2022 at 11:08 am

  Европа без македонскиот идентитет и постењето на македонската вистина без македонскиот народ нема историја и социјализација и цивилизација и култура и уметност и наука и технологија и се што е човечко битие во Европа и Балканот!

 4. Anonymous

  12/09/2022 at 8:00 pm

  Македонскиот Полуостров,
  А не Балканот, од кога е сменет во Балкан, од тогаш не постојат За Идиотиве Македонци!!!👍🍻

 5. Nastoska Gordana

  18/09/2022 at 12:21 pm

  Zatoa trcaat site zemji da ja do unistat skroz da ne postoi taa NASA mala zemja Makedonija koja nekogas bila najgolema vo Gordanasvetot nacelo so AleksandarMAKEDONSKI

 6. Dimce

  26/09/2022 at 6:04 am

  What ather alternatives do we have to get back atllest part of Greece occupied,,,,MACEDONIAN,,,land from them.Tnx.

 7. Димитър

  27/09/2022 at 6:19 pm

  Група мъкидонски учени оД МАНУ откриха че големио зрив дал началото на вселената е задействан оД мъкидонскио комита Гърме Бомбески!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Популарни вести

Exit mobile version