Чичко го врзал за дрво внукот кој имал аутизам

Притвор од 30 дена доби чичкото кој ги малтретирал внуците во Градски парк. Во Градскиот парк во Скопје вчера тој го врзал за дрво 10-годишниот внук, кој имал аутизам, а со прачка ја тепал неговата 10-годишна сестра. Случајот е пријавен од минувачи кои ги снимиле настанот, а Единицата за насилен криминал поднесе пријави до обвинителството за малтретирање и запуштање дете. Осомничениот 46-годишник едното дете го врзал со внатрешната гума од мопед за стеблото на дрво. Детето не можело да се ослободи, а неговата сестра се доближила до дрвото да му подаде шише за да се напие течност. Чичкото прво ја прекорил, а потоа ја удрил со шлаканица по лицето и со ластегарка по стапалата. Осомничениот е спроведен во Истражниот затвор во Шутка. ​

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *