ХЕРОЈСКИ ПОДВИГ: Го победи ракот и по четврти пат го преплива Ла Манш!

Американската пливачка на долги патеки во вторникот наутро го преплива каналот Ла Манш не еднаш, не двапати, не трипати, туку четирипати непрекинато! Пливаше 54 часа и 10 минути!

– Не можам да поверувам дека успеавме! Уморна сум, потребен ми е одмор – рече Томас за „Би-Би-Си“.

Доколку постојат посебни награди за вистински спортски подвиг и достигнувања, тогаш таа награда оваа година мора да ја добие Сара Томас (37).

Сара е првата личност во историјата со ваков успех, требаше да препливаш околу 130 километри, но поради силни морски струи мораше да ја менува траекторијата и така преплива скоро 210 километри!

Extraordinary, amazing, super-human!!! Just when we think we’ve reached the limit of human endurance, someone shatters the records. Huge congratulations to Sarah Thomas on swimming the English Channel 4x continuously!!! 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿🏊‍♀️🇫🇷 🏊‍♀️🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿🏊‍♀️🇫🇷🏊‍♀️🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 pic.twitter.com/kOa9QlereH

— Lewis Pugh (@LewisPugh) September 17, 2019

Нејзиниот успех е уште поголем ако се знае дека пред една година го заврши лекувањето на рак на дојка, па овој подвиг го посвети на сите кои го преживеале истото.

Таа се занимава со пливањето од 2007 година, а Ла Манш го преплива уште во 2012 и 2016 година.

Официјалниот набљудувач Кевин Марфи истакнал дека е ова е вистински триумф, таа ги тестирање границите на издржливост. Нешто што инспирираше, сите беа емотивни..

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *