Вие не треба да ги следите овие модни трендови ако сакате да го сокриете вишокот килограми.

Проѕирна и мрежеста облека

Дополнително ги потенцираат проблематичните делови како стомакот, раката и бутовите.

Широки алишта

Иако се во тренд за неколку сезони, сепак, комбинацијата на пошироки кошули и пошироки фармерки визуелно може да додаде килограми.

Впечатливи принтови

Не препорачуваме да носите импресивни и впечатливи принтови ако сакате да изгледате послаби.

Жолта, светло портокалова, светло виолетова, светло црвена и слични бои

Избегнете ги овие силни бои ако сакате да ги сокриете вашите килограми. Но модни додатоци во овие бои се повеќе од пожелни.