ФОТО: Беа против литија, а сега СДСМ среде корона без заштита ризикува ширење на зараза

СДСМ започна предизборна кампања на грбот на здравјето на македонските граѓани. И медицинските маски си добија партиска припадност. СДСМ го ризикува здравјето на младите кои ги испрати да делат маски, како и на граѓаните кои ги застануваат да им поделат. Со допир без ракавици се загрозува здравјето и ЖИВОТОТ на највозрасните граѓани кои ги гледаме на фотографиите. Опасноста е вирус и болест со кои пациентот буквално се ДАВИ и НЕ може да дише, кашла и НЕ може да земе здив. Но, СДСМ решиле кампања на тераат. И по секоја цена да одат на избори! Дали е ова адекватно, добро, неодговорно или морбидно? Со кампањава се пофали Мила Царовска од СДСМ на својот Фејбук профил. Таа БЕЗ РАКАВИЦИ ги допира рацете на граѓаните, меѓу кои и постари лица, за да се слика и да тера кампања. Нејзин приоритет во моментов е да подели партиска брошура отколку да ги почитува препораките и да се грижи за своето здравје и за здравјето на граѓаните. Таа на овој начин директно го загрозува здравјето на граѓаните!

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *