За време на изведбата на песната „Марџори“, која ја објави во 2020 година и ја именуваше по нејзината баба, Тејлор беше обземена од емоции и пушти солза, која ја снимија некои обожаватели.

„Прекрасна почит на бабата на Тејлор, Марџори“, напиша еден корисник на TikTok кој го објави видеото.

Тејлор, како што еднаш кажа и самата, била многу блиска со нејзината баба, која исто така била музичарка. Нејзината баба починала во 2003 година, но Тејлор никогаш не ја заборавила. Финлеј беше оперска пејачка и во песната „Марџори“, Тејлор го додаде својот глас на придружните вокали.

„Мајка ми најде еден куп плочи од баба ми како пее опера, а јас му ги испратив на Арон Деснер и тој ги стави во песната“, рече еднаш Свифт.