Тепачка на граничниот премин Блаце. Вчера во 17,40 часот во СВР Скопје било пријавено дека во близина на терминал на Граничен премин,,Блаце, по претходна расправија, дошло до физичка пресметка помеѓу М.П.(60) од Виница и Ј.Х.(38) од с.Глумово. Сочинети се записници за констатиран прекршок по чл.11 од ЗППЈРМ.