Засега нема избрано никого за главната улога, а на репертоарот вели дека нема актери од таа возраст. Леонардо ди Каприо и Бред Пит се, како што вели, премногу стари за улогата.

– Се уште не сум одлучил, но ќе биде некој 35-годишен. „Имам идеја за некој кој можам да замислам да го направи тоа многу добро“, изјави тој за „Deadline“, но не сакаше да го открие неговото име.

Дејството на филмот под работен наслов „Филмскиот критичар“ ќе се одвива во 1977 година, изјави тој.

– Има многу шпекулации за тоа на кого е базиран филмот. Личноста е вистински критичар, но не е познат. И нема да ви кажам ништо повеќе – изјави Тарантино.

- Спонзор -