Утре се одбележуваат 57 години од еден од најцрните денови кои го памети главниот град Скопје. Асоцијација за сите скопјани, но и за цела Македонија кога ќе се спомене датумот 26 јули 1963 година е скопскиот разорен земјотрес кој однесе во смрт повеќе од илјада луѓе. По повод годишнината која се одбележува утре во продолжение следуваат 55 фотографии од Скопје пред и по земјотресот. Особено тие со добра ориентација веднаш ќе ги препознаат населбите Жданец, Пржино, болницата Букурешт во Карпош, строгиот центар на градот… Ве оставаме да ве облеат емоции…