Салата или намаз – Супер рецепт за секој ден

Може да се искористи како намаз и како салата. Супер рецепт.

СОСТОЈКИ:

 • 250 гр. сирење
 • 250 гр. кајмак
 • 4 варени јајца
 • 100 гр. кромид
 • 2 лажици мајонез
 • 2 лажици масло
 • 1 кисела павлака (мала) и зачини

ПОДГОТОВКА:

 • Се пасираат сирењето со кајмакот и со жолчките.
 • Се сечат белките со кромидот.
 • Се става се во чинија со зачини, масло и кисела павлака, како и мајонез.
 • Се меша.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *