Тања Савиќ неодамна доживеа голема драма кога нејзиниот сопруг Душан Јованчевиќ ги однел со себе синовите Максим и Ѓорѓе во Австралија, без нејзино знаење. По извесно време на молчење, пејачката за прв пат прозборе за сè и истакна дека на почетокот се плашела за нивните животи, затоа што пред да открие што се случило добила повик од црна хроника.

View this post on Instagram

Upoznajte moju Lusi. Zar nije slatka? Ima samo tri meseca 🥰🥰🥰 🐾 #tanjasavic #ljubav #sreca #radost #mojpas

A post shared by TANJA SAVIC (@tanja_savic_private) on

– Сè уште се придржувам кон сите мерки. Сакам да се заштитам себеси, потоа сè околу мене. Сите треба да носиме маски. Децата се тотално заштитени. Тие отидоа со татко им во Австралија каде има многу помало жариште од овде…", започна таа Тања, која тогаш раскажа што се случило на Велики петок, кога се случил непријатниот настан: Јас не сум австралиски државјанин. Имам виза за престој, можам да влезам и да ја напуштам Австралија секогаш кога ќе посакам. Беше малку тешко за мене. Веќе четири месеци сум без деца. На Велики петок мојот сопруг отиде во Австралија со децата. Во четврток фарбав јајца да им ги однесам во петок. Кога ја отворив вратата на станот беше празен, немаше детски работи, без куфери, деца .Тие не беа таму. Не знаев каде се децата два дена, Душан го исклучил мобилниот телефон и беше недостапен. После тоа ми се јавија новинарите. Не знаев што се случува со нив, каде се моите деца, каде беше мојот сопруг. Прво ми јави женски глас, беше новинарка, а првата реченица што ја слушнав беше е: „Добар ден, се јавувам од црна хроника“. Можете ли да замислите како се чувствував, немам сопруг, немам деца два дена и тие се јавуваат од црната хроника“, рече Тања во „Ексклузив“ и продолжи:

View this post on Instagram

Što ste veći čovek, imate manju potrebu da se dokazujete drugima.🦋 #tanjasavic #ljubav #sreca #radost

A post shared by TANJA SAVIC (@tanja_savic_private) on

– Новинарите ми јавија затоа што отидов да пријавам исчезнување. Не знаев каде се моите деца, тој не одговараше на телефонот два дена. Моето срце е храбро, тоа е срцето на мајка ми, сите жени знаат како е да се биде без деца толку долго. Јас верувам во Бога и во таа реченица доброто се враќа на добро. Јас ја зборувам само вистината, не сакам никому да им судам. Децата ги гледам само преку Вибер“, додаде таа, потенцирајќи дека оваа ситуација може да ја направи само посилна, но таа сигурно не може да ја разбере на нејзиниот сопруг кој целосно се сврте против неа.

View this post on Instagram

Neko ti razume pogled, neko ne razume ni reči.🎈 #tanjasavic #ljubav #sreca #radost

A post shared by TANJA SAVIC (@tanja_savic_private) on

– Тој е тврдоглав со мене, но тој е тврдоглав кон мајката на своите деца. Нешто му го пие мозокот, што не го знам. Јас сум силна и храбра жена, она што не ме убива ме прави посилна.