Леонардо и Скорсезе досега имаат соработувано на шест филма и тоа: „Бандите на Њујорк“, „Авијатичарот“, „ Shutter Island”, “, „Волкот од Волстрит“, потоа краткиот филм „Аудиција“ и на крајот „ Killers of the Flower Moon “.

– Она што е фантастично за Лео и зошто толку често соработуваме е тоа што тој често талка како актер на оние тешки и сложени места што се речиси неразбирливи за другите актери и што на крајот сето тоа излегува толку кристално јасно со него. Тоа обично може да се види во неговиот израз, во лицето, во очите… Така му велам секогаш – изјави Скорсезе, а потоа продолжи:

- Спонзор -

– Ди Каприо е природен на сцената. Можев да го снимам одблиску, а луѓето ќе кажат дека беше одлично.Можеш да направиш такво нешто со Ди Каприо. Има нешто на неговото лице кога камерата ќе застане на него. Во неговите очи. Дури и кога се движи за милиметар, ние го гледаме. Многу е интересно, што се случува со него на сцената – заклучил режисерот во интервјуто.