Рано утрово изгласани и измените во Изборниот законик, остана уште законот за ЈО

Пратениците утринава со 75 гласа „за" го изгласаа предлог-законот за изменување и дополнување на Изборниот законик и предлог законот за неевидентирани лица во матичната книга на родени. Претходно по речиси шест часа расправа пратениците ја разрешија Рашела Мизрахи од функцијата министер за труд и социјална политика. За в недела на пладне е најавена седница за распуштање на Собранието, а претходно се очекува да бидат изгласани предлог-законот за ЈО и за Советот на јавните обвинители.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *