Обожавателите на актерот Роберт Патинсон, но и ликот Бетмен за првпат имаат можност да видат како ќе изгледа тој во новиот филм кој е најавен за идната година. Режисерот Мет Ривс објави кратко видео на кое актерот е облечен во новиот костим на Бетмен.

#TheBatman#CameraTesthttps://t.co/M1tAE2aTA1

— Matt Reeves (@mattreevesLA) February 13, 2020

Видео, надополнето со драматична музика, ја открива маската на Бетмен која на Патинсон му ги покрива очите и носот.