Првата дама со три совети за носење маски: Кои се добри, а кои не?

Сопругата на претседателот на земјава, Елизабета Ѓорѓиевска, откако направи туторијал за носење на медицинските маски, сега повторно советува кои маски се добри, а кои не, во време на пандемија на Ковис-19.

Таа изнесе три заклучоци:

– Избегнувајте маски со вентил!

Низ вентилот, кога издишуваме, во млаз се исфрлаат ситните капки коишто го содржат вирусот!

– Носете платнени маски (најдобро трослојни) за да се заштитите себеси и сите околу вас од .

– Носете медицински маски ако имате: , се грижите за лица болни од #COVID19, имате над 60 години, или хронично заболување.

Да останеме безбедни и да се заштитиме од #COVID19.

Чувајте се!

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *