ПЕТИЦИЈA: Македонија се обедини ПРОТИВ 5G мрежата во нашата земја?

Пред брзо време се појавија многу теории и вести за 5G мрежата во Македонија, сето тоа беше проследено со многу нeгативни коментари и барање за стопирање поставување на истата.

Денеска се појави и фејсбук страница Стоп за 5G мрежата во Македонија која покрена петиција а страницата за неколку часови доби огромен број лајкови.

Истата страница повикува секој што е ПРОТИВ 5G мрежата да кликне лајк на нивната страница и да ја сподели иницијативата бидејќи ова е заедничка борба за сите нас и треба да видат во колкав голем број не има.

Не смееме да дозволиме 5G во Македонија! Споделете ја страницата за повеќе луѓе да ни се придружат – стои во една од објавите на страницата.

Во контакт со нивната страница не известија доколку нема никакво стопирање за поставување и укинување на мрежата кога ќе помине ситуацијата со кopoнавиpycoт планираат и други мерки како масовни пpoтести.

Секој што сака да се приклучи во иницијативата ПРОТИВ 5G мрежата во Македонија може тука Стоп за 5G мрежата во Македонија .

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *