Пендаровски е лут на Макрон, а не на неспособната Влада

Во однос на средбата со Макрон, претседателот Стево Пендаровски вели дека била плодна и се разговарало за многу работи кои Република Македонија треба да ги подобри во иднина. Низ разговорот Пендаровски го прашал Макрон за ситуацијата со нашата држава и дали би можеле да очекуваме датум за почеток на преговори за влез на Република Македонија во Европската унија, на што Макрон рекол дека на Европската унија не и се потребни неспремни држави. -Разговаравме за многу работи, меѓу кои и прашањето кое нас не мачи. Макрон беше дециден и јасен. ЕУ нема потреба од земји кои се не спремни, истакна Пендаровски. Пендаровски додаде дека имал средби и со обични граѓани и минувачи, политичари и дека со повеќето од нив направил фотографии кои ги објавил на својата фан страна. Исто така Пендаровски додаде дека би ја објавил и фотографијата со Макрон, но смета дека не заслужил со лошата одлука која ја донел во однос на нашата земја.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *