Владата предводена од СДСМ утре граѓаните ќе ги задолжи со нови 38 милиони евра. Откако изминативе 4 месеци Заев и СДСМ не задолжи со над една милијарда евра, утре тоа задолжување повторно ќе се зголеми за неверојатни 38 милиони евра. Од опозициската ВМРО-ДПМНЕ изминатиов период обвинуваа дека тие пари наместо за проекти, завршиле за предизборен поткуп.