Одложен „Илинденскиот куп“ – малиот маратон во Охрид

Иако требаше да биде првиот организиран спортски настан во ерата на Ковид-19 пандемијата, сепак „Илинденскиот куп“ или малиот маратон во Охрид нема да се одржи. Како што информираа од Општина Охрид, малиот маратон кој традиционално се одржува на Илинден е одложен. „Поради зголемениот број на туристи во Охрид и специфичните состојби за почитување на протоколите и мерките за заштита од Корона вирусот, 41-то издание на Илинденскиот мал пливачки маратон е одложено и нема да се одржи на 2-ри август, како што беше претходно најавено. Овогодинешното маратонско издание ќе се одржи во некој од наредните викенди во месец август, а точниот термин за одржување ќе биде дополнително соопштен“, стои во информацијата објавена на официјалната веб страна на Општина Охрид. Фото за вовед: Видео: File sport_plivanje_tonski_1.mp4Категорија: Спорт плусНовинар: Игор Трпески

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *