Нова помош од Горан Пандев во борбата против Ковид-19

Капитенот на македонската фудбалска репрезентација Горан Пандев со нова донација ќе ја помогне борбата против пандемијата, овојпат во својот роден град Струмица. Пандев донирал финансиски средства во струмичката болница кои ќе бидат искористени за заштита на медицинскиот персонал, кој е во првите борбени редови. Информацијата ја потврди и директорот на болницата, Наќе Гогов. „Точно е дека деновиве донираше и Горан Пандев. Неблагодарно е да споменувам износи, но би сакал да упатам благодарност како до него така и до останатите правни и физички лица. Парите ќе бидат искористени за набавка на скафандери, заштитни маски, ракавици според стандардите на СЗО, за да бидат заштитени здравствените работници“, вели Гогов. Фото за вовед: Видео: File sport_goran_pandev_donacija_tonski.mp4Категорија: ФудбалНовинар: Игор Трпески

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *