На крајот Талески заврши во – ВАРДАР!

По Балинген, Филип Талески сепак заврши на една сезона во Вардар.

Македонскиот ракометар кој пред десетина дена се збогуваше со клубот од Германија, беше неизвесно каде ќе ја продолжи својата кариера, но сега, по враќањето на Михајло Михајловски во Вардар, една сезона ќе го носи дресот на двократниот европски шампион.

По доаѓањето на голманот Робин Кантегрел, Томислав Јагуриновски и Димитри Санталов, Талески за Вардар е четвртото засилување, а меѓу шпекулациите, циркулираат уште неколку крупни имиња како потенцијални нови засилување во пост корона ерата.

Добра вест за Вардар беше и тоа што пред неколку дена, ги обновија договорите со Тимур Дибиров, Столе Стоилов, Иван Чупиќ, Калараш и Кристијан Дисингер.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *