Бизнисменот и активист Роберт Милески на својот Фејсбук профил сподели статус во кој пишува како Заев велел дека од Договорот од Преспа Македонија ќе имало иднина. -Заев вели капитулацијата од Преспа претставувала иднина, а иднината значи преговори со ЕУ, европски фондови, странски инвестиции, работни места, добри плати… Ајде да видиме што од тоа оствари овој муртински лажов: ❌ Преговори со ЕУ нема. ❌ Европски фондови нема. ❌ Странски инвестиции нема. ❌ Работни места нема. ❌ Добри плати нема. ✅ Корупција има. ✅ Рекет има. ✅ Беззаконие има. ✅ Катастрофално судство има. ✅ Предавство има. ✅ Работни места за лица од сдс има. ✅ Добри плати за лица од сдс има. ✅ Луи Витон за лица од сдс има. ✅ Уште помасовно иселување има. ✅ Албанизација на цела Македонија има. Да редам уште?! Што ќе следи ако остане Заев? ✅ Корупција. ✅ Рекет. ✅ Катастрофално судство. ✅ Несигурна иднина. ✅ Федерализација и кантонизација на Македонија. ✅Губење на државата каква што ја знаеме. ✅ Доуништување на македонскиот народ. Па повелете, размислете, со каков лажов си имате работа, стои во неговиот пост на Фејбсук.