Меркел – без компромис за Северна Ирска нема договор за Брегзит

Договор помеѓу за Брегзит е можен само доколку Велика Британија ја остави Северна Ирска во европската царинска унија му порача германската канцеларка Меркел на британскиот премиер Џонсон. Доколку Лондон продолжи да инсистира поинаку договор е еречиси невозможен истакна Меркел. Ако до 19 окотмври ЕУ и Велика Британија не се договорат,британскиот премеир по закон е должен да бара ново одложување на Брегзит потсетуваат британските медиуми. Но Џонсон упорно тврди дека на 31 октомври Велика британија ке ја напушти ЕУ по секоја цена.

Фото за вовед: Видео: File 08.10_emi_svet_1.mp4Категорија: СветНовинар: Емилија Штерјов

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *