Мелеагар 279 п.н.е

Мелегар, брат на Птоломеј Керавн, а син на Птоломеј I Сотер, бил крал на Македонија. Дошол на власт во 279 п.н.е., но владеел само два месеца пред да биде тргнат од престолот.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *