ХРОНОЛОГИЈА

Кој е новиот момент за Цар Самоил за кој ликува и слави бугарската страна?

Published

on

Целосен молк од страна на владата и администраторот Ковачевски за преговорите со Бугарија и Кирил Петков во врска со историската комисија, обвинуваат од ВМРО-ДПМНЕ, прашувајќи што е сè завршено, како што соопштија од бугарската страна во комисијата и кој е новиот момент во преговорите во оваа комисија.

Сите информации кои доаѓаат до македонската јавност се од страна на бугарската влада или комисија. Вчера можевме да видиме целосен триумфализам од страна на бугарската страна во историската комисија во врска со историската личност, Цар Самоил. Додека има триумфализам во Бугарија, владата на Ковачевски соопштува дека состанокот на мешовитата комисија поминал во одлична атмосфера, без никакви информации кои македонската јавност ги бара. Се уште нема одговори од македонската влада за што уште се преговара и кој е исходот од овие преговори, велат од ВМРО-ДПМНЕ.

Од ВМРО-ДПМНЕ потенцираат дека молкот отвора огромен сомнеж дека се водат преговори кои се штета на Македонија, македонскиот народ и македонските национални интереси.

Каков договор се спрема и зошто се уште Ковачевски молчи? Ковачевски и Османи се должни веднаш да и соопштат на македонската јавност и пред пратениците да реферираат за текот на преговорите и кои се следните чекори. Преговорите мора да бидат транспарентни и јавноста мора да биде информирана, велат од партијата.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Популарни вести

Exit mobile version