Кој е вицепремиерот кој не почитува изборен молк!?

Вицепремиер во Владата, кој доаѓа од редовите на една политичка партија и која е учесник на парламентарните избори, денеска на Фејсбук објави видео од интервју дадено за странски медиум, во кое зборува за теми поврзани со изборите и за новата владата по нив, објави „360 степени“.. Во периодот на изборен молк, се наметнува прашањето дали објавата е дозволена или не? За порталот „360 степени“ прозваниот висок функционер во владата негирал дека го прекшил молкот: „Нема забрана за комуникација со пријатели на социјалните мрежи преку приватен профил“, е ставот на вицепрерот.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *