Костов по скандалозната изјава на Заев: Предупредувавме дека тој нема чувство за најсвоето, најсветлото и најсветото – името Република Македонија

Јавноста втор ден е згрозена од скандалозната изјава на Зоран Заев со која само се потврди „идејата“ на Заев за промена и продажба на името уште од 2014 година. Имено тој во аудио снимката која КУРИР вчера ја пренесе во целост Заев уште во 2014 година подготвувал продажба на името, а во еден момент тој за името на државата Македонија зборува „Ебаму името, еба му“. „Еба му, името, еба му“, вели Зоран Заев во далечната 2014-та година во продолжението на снимката „Евро за Вицето“, што на Јутуб ја објави Зоран Божиновски. Верувале или не, но уште тогаш Заев ко Баба Ванѓа го знае целото сценарио кое следува во Македонија, улогата на Меѓународна, Грција, името. Во Аудиото Зоран Заев на Иво Николов Сичавалиев му ја раскажува идната политичка проекција, поточно што тој како иден премиер ќе му донесе благодет нему и на сите струмички бизнисмени и колку тоа е добро за Струмица која само еднаш во 100 години има шанса да има таков премиер како ЗАЕВ, премиер кој ќе остави белег! Политичкиот аналитичар Сотир Костов во изјава за КУРИР денеска вели дека фамозната снимка насловена „Евро за Вицето“ е загрижувачки скандалозна. -Полна е со манипулации, лаги и измами од страна на еден градоначалник и претседател на СДСМ – иден Премиер на Владата на Република Македонија. Тоа ти е Зоран Заев од глава до пети. Самата снимка и изјавата на Заев во неа се непобитен доказ за крининално и неморално однесување на една личност алчна за пари, со голема воља за моќ и желба да се освои власта, без да се бираат сретства – по секоја цена. Ако внимателно се слуша, ќе се забележи дека тој од позиција на градоначалник, манипулира со администрацијата, врши притисок врз судството, ги лажи граѓаните. А богами и “видовит“ политичар е. Предвреме се гледа како премиер и не губи време да манипулира со сите околу него. Многу слојна личност, без карактер и образ. Од една страна тој е 4 во 1 – бизнисмен, градоначалник, лидер на партија и премиер, што можеби и не е некој голем проблем. Но, очигледно е дека му е голем товар, кој муврши притисок и му создава стресни состојби во кој се губи и прави политички пиздарии, морални лупинзи и кривично-правни дејствија. Поради нив истовремено е и 5 во 1 – манипулатор, лажго, измамник, криминалец и неморален политичар и општественик. Македонскиот доктор Џекил и господин Хајд. Не/признат политичар, кој ја поминал границата на дозволеното и станал не/обичен(амнестиран) криминалец, вели Костов. Аналитичарот Костов додава дека ова веќе е загрижувачки. За заедницата(Струмица), за политиката(СДСМ), за државата и општеството(Република Македонија) и меѓународната заедница(ЕУ, САД). -Ама тоа ти е! Кога за најбитните животни прашања и проблеми на луѓето одлучуваат луѓе кои гледаат, ама не видат. Кои слушаат, ама не заушуват. Кои восприемаат, ама не разбираат. А нивни најдобар репрезент е Зоран Заев. Да, токму тој! Зоран Заев кој изјавуваше “..Живи луѓе ќе јадам……треба да го свиткаме рбетот…..јас не сум патриот, на Македонија не и требаат патриоти…..жими децата и родителите ако го сменам името Македонија……добивме датум за преговори….“. И после сето ова, нормално е, одложно, после 5-6 години да чуеме и “…Ебаму името, ебаму!…“ од Зоран Заев. Предупредувавме дека тој нема чувство за најсвоето, насветлото и најсветото – името Република Македонија, ама има луѓе што не сакаа да видат, слушнат и разберат – исто како него. Одродници без национално чувство за родина и татковина. Мојот драг пријател Предраг Димитровски за таквите како него, ќе констатира – еднаш кодоши, секогаш кодоши, еднаш р'ѓи, секогаш р'ѓи. Со еден збор безумени. Крајниот мој коментар за Заев и тоа што го говори во снимката е: Срамно, бедно и понижувачки, вели Костов. Инаку социјалните мрежи по овој скандал веднаш беа преплавени со илјадници коментари против власта на чело со Заев кој се колнеше во најмилото дека ќе донесе ЖИВОТ на овие простори и дека нема да го смени името. -Додека го дишам овој македонски воздух и додека ме држи памет и дека мојот дедо, татко, син, ќерка, јас и сите мои предци се Македонци и родени овде во Македонија тоа не може да се случи. Не само тоа не постои роден човек во Македонија кој е подготвен да излезе пред овој парламент и да бара промена на Уставот заради промена на Уставното име, ветуваше Заев во минатото.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *