Клаин од германскиот Бундестаг: ВМРО има одлични односи со сестринските партии, Мицкоски донесе правилни одлуки

Во интервју за Сител германскиот пратеник Волкмарк Клаин од германскиот Бундестаг изјави дека „ВМРО има одлични односи со сестринските партии, Мицкоски донесе правилни одлуки“. -Во моментов можам да кажам дека односите помеѓу ВМРО-ДПМНЕ и сестринските партии во ЕПП се исклучително добри, а истите точки кои што ги наведов за државата ги зема и ВМРО-ДПМНЕ како приоритет бидејќи ги смета за важни. Тие сакаат да направат подобри економски и политички услуги во државата за подобра економска ситуација на државата и правна сигурност на правосудството, рече тој. Тој на оваа и други слични теми денеска даде интервју за Дневникот на Сител, а истото можете да го погледнете во продолжени.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *