Како коронавирусот ја промени фитнес индустријата?

Како што се шири пандемијата предизвикана од новиот коронавирус, така фитнес индустриите ширум светот ги затвараат теретаните и се прилагодуваат на новата реалност. Промените ги натераа фитнес инструкторите да бидат креативни и флексибилни пред да се вратат на работа. Овие промени ја погодија и фитнес индустријата која во 2018 година вредеше 94 милијарди долари. Некои јога студија нудат бесплатни часови на Instagram. Фитнес инструкторите ги поставуваат новите видеа на Instagram и YouTube каналите. Водат виртуелен тренинг бидејќи тимското поврзување додека работат на далечина е многу важно. Во САД се затворени скоро 30.000 фитнес сали и теретани. Коронавирусот значително ќе го намали бројот на теретани во Европа и САД. Истата ситуација е и во нашата држава – затворени се сите теретани по препорака на Владата. Многу теретани креираат YouTube канали за да ги забавуваат своите клиенти. На пример, омилениот HIIT studio Orange Theory секојдневно споделува 30-минутни вежби на YouTube каналот. Тука е и фитнес инструкторката Памела Рајф која споделува одлични видеа со лесни и ефективни вежби. извор: Кајгана

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *