Здравствените власти се подготвуваат за посилен есенски бран: Регионални Ковид-центри за болните од корона вирусот

Епидемијата на корона вирусот во земјава не стивнува. Само за последните три дена во земјава се регистрирани 540 новозараени граѓани со Ковид-19, додека 409 болнички кревети се зафатени со болни пациенти на кои им е неопходна хоспитализација. Здравствените власти десеттина дена наназад предупредуваат дека есенските месеци ќе бидат уште покритични со многу повеќе заразени, па во пресрет на новиот, есенски бран, прават планови за отворање на повеќе ковид центри на територијата на целата земја.

Комисијата за заразни болести предлага формирање регионални Ковид центри, за да нема оптоварување на здравствените капацитети само во Скопје, а ваквиот предлог го поддржаа и градоначалниците на 16 града во Македонија. Кои градоначалници го поддржаа предлогот прочитајте на Фактор.мк

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *