За сите типови коса: Иделна маска против опаѓање

Дали знаевте дека обична маска за коса од квасец која е прилично едноставна, може да биде многу ефикасна, прави чуда, дури и со најоштетената коса?

Резултатот од примена на таква маска не е само висок квалитет, туку и коса која е издржлива. Маските од квасец се погодни за сите типови коса и се незаменливи во борбата против опаѓање на косата и за нејзиниот побрз раст. Користејќи маска од квасец, ќе можете успешно да се ослободите и од првутот.

Користењето маска за коса од квасец, можете да постигнете неверојатни ефекти. Но, постапките за обнова на косата мора да бидат систематски, а не „од време на време“. Во овој случај, резултатот, ќе биде ефективен, брз и долгорочен, нема да чекате долго.

Како превентивна мерка и за побрз раст на косата, маската од квасец се користи еднаш неделно, 10-15 недели по ред. Потоа правете пауза 3 месеци и понатаму можете пак да ја повторете употребата на маската од кавасец.

Ако целта е да се третира косата –зајакнување на структурата на оштетената коса, маската за коса врз основа на квасец треба да се применува двапати неделно, од 6-8 недели по ред. Доколку е потребно, повторете ја постапката повторно по 3 месеци.

Овој совет не е погоден ако ја користите маската за третман на ќелавост, туку за подобрување на квалитетот на косата и нејзиниот побрз раст во случај на опаѓање на косата заради стрес, болест, хемотерапија, хормонални нарушувања, или поинтензивно опаѓање на косата.

Можете да го промените составот на маските со додавање рицинусово или маслиново масло, јогурт, сок од алое, итн. Но основната состојка на квасецот – останува иста. Некои, исто така, ставаат жолчка, но тоа не е потребно.

Користејќи маски врз основа на квасец, можете да постигнете неверојатни, долгорочни резултати, но треба да бидете доследни и да ги следите препораките наведени на почетокот на овој текст.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *