Сопственикот на ТВ Пинк, Жељко Митровиќ, на својот Инстаграм профил објави сторија во која најави дека вечерва ќе им се придружи на задругите во Белата куќа. Имено, Жељко откри дека за прв пат ќе се приклучи на сегашниот тим на реалити натпреварувачи со неговите поранешни задруги.

– Како креатор на реалити програмата „Задруга“, вечерва, по цели шест години, првпат ќе влезам во Белата куќа и ќе седнам на црната маса, бидејќи и мултимилионската телевизиска публика на Задругата, како што тоа го заслужија учесниците од сите шест сезони – напиша Жељко