Една жртва во тајфунот во Јапонија

Еден маж загина, а повеќе од милион жители на Јапонија се советувани да ги напуштат своите домови поради моќниот тајфун кој денеска ќе ја погоди оваа островска земја.

Мажот загинал кога неговиот автомобил се превртел во источниот дел на Токио, додека четири лица се повредени кога силниот ветер откорнал покриви од домовите.

Досега 30.000 домови се уништени или оштетени, а 16.000 домаќинства останале без електрична енергија.

Продавниците и фабриките се затворени, железничкиот сообраќај е прекинат и повеќе од 1.600 летови се откажани.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *