Докторите во Нови Пазар ги пречекаа Брнабиќ и Лончар со свртен грб

Докторите во Нови Пазар во знак на протест и заради катастрофалната ситуација во градот, каде веќе со денови има двоцифрен број на смртни случаи од корона и поради непостоење на какви било услови за лечење на пациенти со свртен грб ги пречекаа премиерката Ана Брнабиќ и министерот за здравство Златибор Лончар.

Премиерката на Србија и министерот за здравство во Нови Пазар беа дочекани од група лекари со свртен грб за да лекарите искажат протест и незадоволство со кое надлежните ја третираат епидемијата, се со цел одржување на парламентарните избори кои се последица за починување на десетици граѓани.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *