Дали се кршат препораките на СЗО: Заеви и кога донираат сите мора да видат и дознаат (ФОТО)

Собир на повеќе лица надвор од препораките на СЗО како и на Владата е забележан денеска пред домот на Заеви во Струмица. На видеото и фотографиите кои ги објави Инфомакс јасно се гледа дека граѓани се групираат пред домот на поранешниот премиер, а сегашен лидер на СДСМ Зоран Заев. Причината за ова собирање било донациите кои претходно ги најави СДСМ и ги делело денеска во градот. Ова сепак е надвор од сите препораки во моментов кои ги налагаат и Светската здравствена организација, Владата како и Министерството за здравство.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *