Во Перу запленети два тона кокаин

Полицијата во Перу запленила два тони кокаин во своерачно направена подморница.

Во операцијата, која била спроведена во водите кај градот Талара, во близина на границата со Еквадор, биле уапсени четири лица.

Според службата на ОН за наркотици и криминал, Перу е на прво место, заедно со Колумбија, меѓу земјите во кои се произведува кокаин.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *