Во Кичево поднесена кривична против несовесен шумар

Надворешната канцеларија за криминалистички работи Кичево, поднесе кривична пријава против Љ.А.(46) од кичевското село Вранештица, поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „несовесно работење во службата“.

Тој, во периодот јули-август 2019 година, во својство на овластен шумар вработен во ШС „Лопушник“, не извршил преглед во еден шумски пододдел со цел чување од бесправна сеча, со што, на повеќе лица им овозможил нелегален отсек на 183,35 метри просторни дабови дрва а на правното лице ЈП “Македонски шуми“ му нанел материјална штета од 2.430.225,оо денари , ни објасни портпаролот на СВР- Охрид Стефан Димовски.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *