Владата го разреши Лазе Еленовски како специјален претставник за интегрирање на Македонија во НАТО во Брисел. Поранешниот министер за одбрана беше избран од оваа Влада со поддршка од ДУИ во февруари 2018 на таа функција. Ваквата одлука Владата ја донела на седницата на 19. мај, а решението за неговото разрешување е објавено во вчерашниот Службен весник. Еленовски претходно беше амбасадор во Брисел.