Со 2/3 мнозинство донесена е одлука за разрешување на Реисот Реџепи од функцијата, јавува репортерот на ТВ21. „Едногласно донесовме одлука за разрешување на господин Сулејман Ефенди Реџепи од позицијата Рејс Ул Улема претседател на Исламска верска заедница“, изјави Ефенди Шаќир Фетаху. До подготвување на нови избори, вршител на должноста ќе биде гостиварскиот муфтија. Одлуката стапува на сила од денеска. Извор: ТВ21